Izvor: Tanjug
07.08.2021 u 12:21
0

Sutra je Dan građevinara Srbije

 Dan građevinara Srbije obeležava se sutra, u znak sećanja na trodnevni štrajk građevinskih radnika koji je okončan 8. avgusta 1940. godine, a usledio je posle neuspešnih pregovora sindikata i poslodavaca o promeni kolektivnog ugovora i povećanju nadnica.

PROČITAJTE JOŠ:

KOPNENA ZONA BEZBEDNOSTI: Kradljivci drva PUCALI u vazduh pred pripadnicima VOJSKE SRBIJE!

ĐURIĆ: „Mi nemamo ni prava, ni mogućnosti da odustanemo od brige za naš narod na KiM“

ODZVONILO? Zapad bi mogao da odluči da se reši Aljbina Kurtija

TURSKA SE BORI SA POŽARIMA: Najmanje osam ljudi je poginulo do sada!

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u aprilu je u Srbiji bilo 120.000 zaposlenih u građevinarstvu, što je porast u odnosu na početak 2021. godine za 5.000 građevinara.

Isti izvor navodi da je u istom periodu vrednost završenih radova u građevinskom sektoru Srbije bila veća od 451,5 milijarde dinara, odnosno nešto više od 3,8 milijardi evra, a samo u putnu infarastrukturu je uloženo 138,5 milijardi dinara.

Savez samostalnih sindikata Srbije upozorio je nedavno da u našoj zemlji godišnje na radnom mestu život izgubi od 50 do 60 radnika, najčešće na gradilištima, a da se povećava broj radnika koji odlaze na bolovanje i u invaliidsku penziju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter