Izvor:
05.09.2017 u 14:13
0

TELEFONSKI RAZGOVOR PUTIN I MUNA U VEZI SA POOŠTRAVANJEM SANKCIJA PJONJANGU!

Seul je uputio poziv za pooštravanje sankcija Severnoj Koreji, uključujći uvođenje zabrane na uvoz nafte, izjavio je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vreme je da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ozbiljno razmotri mogućnost limitiranja pristupa Severne Koreje tržištima valuta i uvede joj emabrgo na naftu kao i zabranu zapošljavanja građana Severne Koreje u inostranstvu, rekao je Mun, navela je njegova administracija, preneo je TAS S.

Kako je juče saopštio Kremlj, Putin je Munu u telefonskom razgovoru rekao da se kriza koju je izazvala Severna Koreja može rešiti jedino diplomatijom i pregovorima.

On je istakao da Rusija najnoviju severnokorejsku nuklearnu probu smatra ozbiljnom pretnjom po mir i bezbednost u regionu, prenosi Rojters.

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je juče da vojna rešenja ne mogu da reše krizu na Korejskom poluostrvu, upozorivši da je "hitno potrebno održati hladnu glavu i uzdržati se od akcija koje mogu da pogoršaju tenzije".

"Obuhvatno rešenje za nuklearno i druga pitanja na Korejskom poluostrvu može se postići jedino putem političkih diplomatskih kanala, uključujući posredničke napore generalnog sekretara UN", istakao je Nebenzja na specijalnoj sednici Saveta bezbednosti UN, preneo je Rojters.

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter