Izvor:
25.12.2017 u 17:53
0

TRADICIONALNA BOŽIĆNA ČESTITKA: Kraljica pohvalila zajedništvo posle terorističkih napada!

Kraljica Elizabeta Druga iskoristila je tradicionalnu godišnju poruku za Božić da oda priznanje načinu na koji su se London i Mančester držali zajedno nakon terorističkih napada u tim gradovima raniije ove godine.

U izvodima iz obraćanja, koje je objavila Bakingemska palata, vidi se da je kraljica pohvalila "snažan identitet" Mančestera, koji je bio meta samoubilačkog bombaškog napada u maju, i Londona, u kojem su bili napadi na parlament, Londonski most i druga mesta. Kraljica je rekla da je imala privilegiju da poseti preživele u napadu na koncertnu halu u Mančesteru, dok su se oporavljali od eksplozije, u kojoj su poginule 22 osobe.

– Opisujem tu posetu bolnici kao privilegiju jer su pacijenti koje sam srela predstavljali primer za sve nas, pokazujući izvanrednu hrabrost i čvrstinu – rekla je kraljica.

Kraljica je istovremeno odala priznanje svom suprugu, 91-ogodišnjem princu Filipu, koji se ranije ove godine povukao s većine javnih dužnosti zbog svojih godina.

Kraljica je takođe naglasila da se kraljevska porodica raduje tome što će moći da "pruži dobrodošlicu novim članovima naredne godine" što je, očigledno aludiranje na verenicu princa Harija, američku glumicu Megan Markl i na bebu koju princ Vilijam i njegova supruga Kejt očekuju na proleće.

Ovo je prva proslava Božića kraljevske porodice kojoj će se pridružiti i Markl. Obraćanje 91-ogodišnje kraljice je snimljeno ranije, a emituje se na Božić u Velikoj Britaniji i još drugim zemljama Komonvelta.

Izvpor: Tanjug
Foto: Twitter/Daily Mirror

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter