Izvor: Alo
03.09.2024 u 07:03
0

TROPSKI DANI SE NASTAVLJAJU: RHMZ objavio prognozu za naredne dane

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom do 36 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab, severnih pravaca. Najniža temperatura kretaće se od 17 do 19, a najviša dnevna oko 36 stepena.

METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO KADA ĆE KRAJ VRUĆINAMA: Uživaćemo u jeseni

Usled očekivane biometeorološke situacije pojačane tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim problemima. Poremećaj sna i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Nastavljaju se tropski dani i početkom septembra

„Tropski dani nastavlјaju se i u prvoj dekadi septembra. Do četvrtka maksimalna temperatura biće od 31 do 36, a od petka od 30 do 33 stepena. U većini mesta biće pretežno sunčano, a sredinom dana i posle podne (uz lokalni razvoj oblačnosti) očekuje se i veoma retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili plјuska s grmlјavinom u planinskim predelima“, najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U Bačkoj, Banatu i Sremu na snazi je narandžasti meteo alarm zbog visokih temperatura, dok je žuto upozorenje u ostalim delovima Srbije. Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar