Izvor: KURIR
24.05.2024 u 07:16
0

U 3 DELA SRBIJE I DANAS PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: Upaljen meteo alarm, a evo šta nas čeka narednih dana

U zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije danas pre podne će biti umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na severu i jugu zemlje biti suvo i vedro, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi s grmljavinom se očekuju u brdsko-planinskim predelima. Uveče razvedravanje u celoj zemlji. Vetar slab i umeren, u košavskom području istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od devet do 15, a najviša od 23 do 26.vremenska prognoza

Od sutra delimična stabilizacija vremena

„Za vikend i početkom sledeće sedmice delimična stabilizacija vremena – u većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, a na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije preovlađivaće oblačno s kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Za vikend će u košavskom području ponovo duvati umeren do jak jugoistočni vetar“, najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je ovo upozorenje u jugozapadnoj Srbiji i na prostoru KiM upaljen samo zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

U subotu 25. maja nas iznad većeg dela zemlje očekuje pretežno sunčano ili malo oblačno vreme. U zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije u toku prepodneva postepeno naoblačenje, koje će posle podne, uveče i u toku noći mestimično usloviti kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak,jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 15 stepeni, a najviša od 23 do 28 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća: 80%.

Nedelja: Iznad većeg dela malo i umereno oblačno i suvo, a u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren jugoistočni, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata povremeno i olujni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 10 do 17 stepeni, a najviša od 21 do 27 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća: 80%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća: 80%.

Ponedeljak: Pretežno sunčana, a tek ponegde uz promenljivu oblačnost na jugozapadu i severu Srbije kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od 9 do 15 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter