Izvor: HappyBSC
27.10.2021 u 21:48
0

U AKTUELNOSTIMA O SKANDALU SRPSKE MISICE: Reč je o velikoj nepromišljenosti, izvesno da će se vratiti sa takmičenja!

Srpska Miss Interkontinental Valentina Petrović uzdrmala je domaću javnost nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj zajedno sa misicama Albanije, Crne Gore i tzv. Kosova pokazuje albanskog dvoglavog orla.  

U večerašnjoj emisiji “Aktuelnosti” o ovoj temi govorili su: novinarka, spisateljica i vlasnica modne agencije “Miss Yu” Vesna de Vinča, novinarka “Informera” Jelena Marković i TV voditelj, dizajner i supervizor kompanije “Miss Yu” Miroslav Pučijašević.  

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Na pogrešan potez Prištine, Beograd ima spreman odgovor! Osumnjičen za ubistvo porodice Dokić plete mrežu laži! Zašto je Srbija svima trn u oku?

Vesna de Vinča istakla je da se srpska misica loše oseća zbog svega što se u proteklim danima izdešavalo, kao i da se čeka odgovor producenata takmičenja o njenom odustajanju od daljeg takmičenja:  

– Valentina je na Instagramu objavila izvinjenje i objašnjenje, ali ne i opravdanje. Sporna fotografija se pojavila prekjuče i juče, međutim danas smo videli i fotografije sa tri prsta na kojima se vide sve četiri predstavnice. Imali smo priliku da vidimo čak i fotografiju gde su samo naša i predstavnica tzv. Kosova, što može da se protumači u kontekstu da je Kosovo Srbija. Vidi se da su obe fotografije napravljene na istom mestu – i slika sa tri prsta i slika sa simbolom dvoglavog orla koji u ovom kontekstu deluje jako važan i suprotno od onoga što u suštini znači. Mi moramo da se vratimo na heraldiku i istoriju. Ovo je dobra prilika da mlađe, ali starije generacije saznaju da je dvoglavi orao simbol Nemanjića koji su na neki način uzeli albanci preko Skender- bega čiji su roditelji bili srbi, a razlika je u tome što su ofarbali orla u crnu boju.  Taj simbol koriste naša braća u Crnoj Gori, kao i Rusi i možemo reći da je lepo što se simbol srpstva širio po regionu, ali u ovom kontekstu kada se Kosovo uzima kao jedan vrlo važan momenat u našoj politici i kada znamo koliko je teško našem narodu na severu Kosova, reč je o velikoj nepromišljenosti naše predstavnice i zato smo i rešili da je vratimo sa takmičenja – istakla je de Vinča.  

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKA ZASTAVA U CENTRU MENHETNA: Spot o vezama Srbije i SAD svaka tri minuta na Tajms skveru (VIDEO)

Na pitanje kakve sve pripreme misice moraju da prođu kada odlaze na međunarodna takmičenja Miroslav Pučijašević je naglasio da smatra da je naša predstavnica nasamarena, baš zbog “danka neiskustva” i dodao da je za naše društvo ovo jedna velika škola:  

– Naše devojke koje odlaze na takmičenja ne uče se govoru mržnje. Učimo ih da ne treba da gledaju nacionalnu pripadnost, boju kože, već da šire ljubav, da se druže, stvaraju internacionalna prijateljstva i predstave svoju zemlju na najbolji mogući način. U poslednjih 16 godina više od 400 stipendija je kompanija “Miss Yu” dodelila za obrazovanje devojaka. Valentina je student treće godine psihologije, a pored toga perfektno govori engleski, godinama se bavi folklorom, fantastično peva, ima interesovanje za medije i mnoge druge talente. Tog jutra kada se pojavila sporna fotografija, čuo sam se sa Valentinom koja mi se pohvalila da je bila najbolja prilikom davanja intervjua u kome je govorila o svojoj zemlji.  

PROČITAJTE JOŠ: Kineski ministar spoljnih poslova sastao se sa Anom Brnabić, susret sa Vučićem najavljen za sutra

Novinarka “Informera” Jelena Marković istakla je da je srpska predstavnica spornom fotografijom ponizila svoju porodicu i svoje korene i možda na neki način izigrala poverenje kompanije koju zastupa i države Srbije:  

– Najveći je problem što ona kao mlada osoba koja je odrasla je u Srbiji i koja je svesna sa čime se susrećemo nije bila upućena da postoje takve provokacije. Svi mi sada možemo da je osuđujemo, a ona u svoj toj gužvi nije ni bila svesna šta se dešava – rekla je ona. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter