Izvor: Tanjug
17.01.2022 u 11:46
0

U Somboru sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi

 Crveni krst u Somboru, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, sutra, 18. januara, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, akcija će se odvijati u terminu od 9.00 do 13.00 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor, na adresi Apatinski put broj 19.

Saopšteno je da su zbog pandemije izazvane korona virusom smanjene zalihe svih krvnih grupa.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika, kao i planirane hirurške intervencije.

Upravo zato, iz Crvenog krsta apeluju na građane ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava da se odazovu akcijama davanja krvi.

Navodi se da se prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa na akcijama prikupljanja krvi, u skladu sa propisima i donetim merama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter