Izvor:
27.09.2017 u 23:08
0

Uhapšen Španac: Regrutovao islamiste i planirao napad!

Belgijsko Državno tužilaštvo saopštilo je da je policija u briselskoj opštini Zaventem danas uhapsila 26-godišnjeg Španca osumnjičenog za regrutovanje za Islamsku državu i paniranje napada u Belgiji, prenosi AFP.

Navodi se da su policajci, po zahtevu upućenom iz Madrida, pretražili njegov dom u toj opštini, a u blizini istoimenog briselskog aerodroma na kojem je Islamska država prošle godine izvršila dvostruki samoubilački bombaški napad.

Španska policija je saopštila da je uhapšeni, čije ime nije navedeno, osumnjičen za vođenje mreže "za regrutovanje i indoktrinaciju iz svog doma i briselskih kafea".

Navedeno je da je on zbog toga što nije mogao da putuje u Siriju i Irak sa bratom kako bi pristupili borcima Islamske države, planirao "terorištičke akte u Evropi, posebno u Belgiji", kao i da su identifikovane tačno određene mete, uključujući lokacije, zgrade i grupe ljudi.

Teroristička ćelija kojoj je pripadao osumnjičeni pod istragom je već nekoliko godina, a u zatvoru je do sada završilo četvoro njenih članova, od kojih tri u Španiji i jedan u Maroku.

Belgijski državni tužilac je kazao da će osumnjičeni biti izručen Španiji.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter