Izvor: tanjug
01.10.2020 u 21:40
0

UJEDINJENE NACIJE: Mihajlovićeva o rodnoj ravnopravnosti

 Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, predstavlja Srbiju na onlajn sastanku o rodnoj ravnopravnosti u okviru 75. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Mihajlovićeva je, predstavljajući rezultate Srbije i Koordinacionog tela, istakla da se u vreme epidemije korona virusa svi suočavamo sa izazovima, a da je Srbija u prethodnih nekoliko godina postigla značajne rezultate u rodnoj ravnopravnosti.

OVO MORATE ZNATI

HOROR u Novom Pazaru: Muškarac UBIJEN ispred kuće!

SRBIN UHVAĆEN u Španiji ZBOG TRGOVINE MARIHUANOM! Kamionom prevozio 143 kilograma OPOJNE DROGE!

STRAVIČNA ISPOVEST IVANE ĐUĐIĆ: Prošla sam pakao sa mužem pedofilom i nasilnikom, koji je urnirao po mom bolesnom sinu

-Unapredili smo zakonodavni okvir, radimo na jačanju mehanizama za rodnu ravnopravnost na svim nivoima. Jedna smo od retkih zemalja koja je uvela rodno odgovorno budžetiranje i po tome smo prepoznati u svetu kao primer dobre prakse-istakla je Mihajlovićeva.

Takođe, navela je, prva smo zemlja van EU koja je uvela Indeks rodne ravnopravnosti, koji nam pomaže u daljem kreiranju javnih politika.

-Napredak od 3,4 poena između dva izveštaja govori da smo na dobrom putu, jer imamo političku volju da položaj žena poboljšamo- rekla je ona.

Potpredsednica Vlade ukazala je i da se Srbija, kao i ostale zemlje sveta, suočava sa nasiljem prema ženama i devojčicama i da je u poslednjih 10 godina više od 300 žena izgubilo život u partnerskom i porodičnom nasilju.

PROČITAJTE OBAVEZNO

EVROPSKA ZVEZDA: Crveno-beli pregazili Jermene i četvrti put čekaju zimu u Evropi (FOTO)

Hoti RAZGOVARAO sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine!

U ratu sa Jermenijom DO SADA POGINULO 1.280 azerbejdžanskih vojnika!

NOVI BRZI TESTOVI za koronu: Evo da li STIŽU u Srbiju!

-Sve dok ijedna žena trpi nasilje, nismo postigli konačni cilj, a to je nulta tolerancija na nasilje. Pored toga, u narednom periodu posvetićemo posebnu pažnju promociji kulture nenasilja, borbi protiv rodnih stereotipa i striktnoj primeni rodnih principa u svim javnim politikama. U tom procesu, kao i do sada, Ujedinjene nacije ostaju naš snažan partner-zaključila je Mihajlovićeva.

Onlajn sastanak u Njujorku održava se povodom 25. godišnjice Četvrte svetske konferencije o ženama.

Na njemu, između ostalog, učestvuju i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron i mnogi drugi visoki zvaničnici svih zemalja sveta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter