Izvor:
09.05.2019 u 14:08
0

VENECUELA: Vlada Nikolasa Madura uhapsila potpredsednika Narodne skupštine!

Huan Gvaido je izjavio da će ostati da živi kao "slobodan čovek" jer se sadašnja venecuelanska vlada Nikolasa Madura boji posledica njegovog hapšenja.

– Zbog toga su uplašeni jer pokušavaju da šire i generišu sistem kontrole koji nemaju – rekao je Maduro u intervijuu za CNN.

Njegovi komentari su usledili nekoliko časova pre nego što su snage bezbednosti uhapsile člana njegove političke partije Edgara Zargana, zajedno sa obaveštajnom agencijom SEBIN.

Gvaido je na svom Tviter profilu napisao da "Madurova vlada kidnapovala je potpredsednika Narodne skupšitne, da bi mogla da sprovede sistem kontrole nad opozicijom. Oni pokušavaju da slome duh koji predstavlja venecuelanski narod, ali to neće moći".

Madurova vlada, optužila je Edgara Zargana za bezuspešan pokušaj državnog udara 30. aprila.

Guado smatra da će bitnu rekonstrukcije vlade Venecuele i njen razvitak doneti vojska, za koju tvrdi da je na njegovoj strani, tačnije na strani "volje naroda".

Na pitanje da li Huan Gvaido računa na podršku američke vojne intervencije u Venecueli, on je odgovorio da bi to bilo "kranja opcija i pojasnio da vojska SAD ne mora dolaziti".

– To je demonstracija sile, a ne smatram da ona mora pokrenuta od stranih i međunaroddnih vojnih oružanih snaga jer Venecuela ima svoju vojsku koja čeka tako nešto – rekao je Gvaido.

Huan Gvaido je ove nedelje imao sastnaka sa američkim zvaničnicima i državnim sekretarom Majkom Pompeo, koji je preneo poruku podrške od američkog predsednika Donalda Trampa, smatrajući da je "Gvaido deo budućnosti Venecuele".

Gvaido je u razgovorima sa Ruskim zvaničnicima, napomenuo da je od Rusije tražio zahtev u kome podržava da se organizuju "slobodni i pošteni izbore". Ruska vlada je tvrdila da svaki dijalog koji se vodi oko budućnosti Venecuele mora uključivati Madura.

– Ako je neko jasno stavio do znanja da Venecuela nema budućnosti sa vladom NikolasaMadura, onda je to Rusija – tvrdi Gvaido.

Happytv.rs
Foto: Twitter/prnt/@MA_ajans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter