Izvor: Happy BSC
04.10.2021 u 13:55
0

VLADAN NENADIĆ ZA EMISIJU „SAVETNIK“: Kupovina kod ozbiljnih firmi preko interneta se uglavnom završi dobro!

U emisiji „Savetnik“ govorilo se o bezbednosti na internetu.

Vladan Nenadić- IT stručnjak govorio je o svim prednostima i manama interneta.

– Podatke koje dajemo bankama preko interneta su bezbedni. Često banke imaju mogućnost da proveravaju šta ste uradili.

PROČITAJTE JOŠČETIRI MEDALJE ZA SRBIJU: Đaci Matematičke gimnazije uspešni na olimpijadi iz fizike

– Sama ta transakcija koja uvek kasni daje vam prostora da prijavite ukoliko nešto nije u redu.  Postoje uređaji koji čitaju kriptovani sadržaj. Ukoliko se desi da neko nešto nije platio to se vidi odmah.

-It nije dovoljno kompetentan za to, jer ih ne šalju na kurseve. Kompijuterski zapis teško nestaje.Kada otkucate veliki pasvord to je teško provaliti.

-Krađa pasvorda se uglavnom radi tako što vas snimaju kad kucate šifru. Teže je pristupiti vašim podacima putem interneta. Ima mnogo podataka ne može se isčitati tako lako. Može neko da vam slika karticu i kupi nešto preko interneta sa vaše kartice.

– U slučaju krađe kartice imate broj telefona koji možete pozvati na kartici. Ukoliko ne reagujete odmah vi ste u problemu. Uglavnom dobijate poruku da vam je izvršena neka transakcija vi zovete odmah i imate dokaz da ste zvali.

PROČITAJTE JOŠVULIN: Nema uspešne države bez uspešne policije!

– Autorizaciju je da samo vi imate pravo da radite na svojoj kartici. U online kupovini je sigurno sve uglavnom.

-Kupovina kod ozbiljnih firmi preko interneta je ok. Google vam traži da snimite podatke. Jedan čovek kupovinom preko interneta ne može da bude prevaren, jer njima onda drastično pada prodaja. Oni ulažu u bezbednost kako bi to maksimalno bilo sigurno- izjavio je Vladan Nenadić- IT stručnjak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter