Izvor: Kurir.rs
16.07.2020 u 14:18
0

VLADIKA JOANIKIJE PRED SUD U SEPTEMBRU: Vladika budimljansko-nikšićki došao zajedno sa mitropolitom Amfilohijem

Glavni pretres u postupku protiv vladike Joanikija i osmorice sveštenika budimljansko-nikšićke eparhije ponovo je odloženo i zakazano je za 4. septembar.

Vladika Joanikije i osmorica sveštenika SPC, okrivljeni su za kršenje zdravstvenih mera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti.

To je odlučio sudija Igor Đuričković, nakon predloga advokata sveštenika Save Kostića o odgađanju ročišta zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom.

Kostić je ranije saopštio da sudnica ne obezbeđuje propisane mere fizičke distance, te da bi trebalo voditi računa o zdravlju u trenutnoj situaciji. 

KORONA U SRBIJI

OVO MORATE POŠTOVATI: Pogledajte zabrane i mere Kriznog štaba koje su od sutra na snazi

Đorđević poručuje: KORONA NIJE SRAMOTA, prijavite ako ste BOLESNI!

JOŠ JEDNA KORONA RAMPA ZA SRBIJU: Italija zabranila ulazak našim državljanima

NOVE MERE VLADE NA JEDNOM MESTU: Šta je obavezno, šta preporučeno, a šta zabranjeno i OD KADA

GRADSKA SEKRETARKA STANISAVLJEVIĆ SAOPŠTILA: Dve ustanove socijalne zaštite u preventivnoj izolaciji

Nakon odgađanja ročišta, Kostić je novinarima rekao da je sudija imao razumevanja i odgodio ročište za 4. septembar, do kada bi trebalo da se poboljša epidemiološka situacija.

– Verujem da bi sudija i bez mog predloga doneo ovakvu odluku, jer je predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica predsednicima sudova poslala dopis zbog pogoršanja epidemiološke situacije – kazao je Kostić

Ročištu je prisustvovao i mitropolit Amfilohije. 

Za vreme trajanja ročišta, ispred zgrade suda i na ulici okupljeni građani su dali podršku sveštenstvu SPC.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter