Izvor: Kurir.rs
28.10.2020 u 11:40
0

VUČEVIĆ JASAN: Mi kao dva bratska slovenska naroda možemo da sarađujemo u mnogim oblastima (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji Nj.E. Oleksandra Aleksandroviča.

Oni su razgovarali o prijateljstvu Ukrajine i Srbije i dva bratska slovenska naroda, kao i o značaju njegovog produbljivanja na lokalnom nivou. Naglasili su da je mnogo oblasti u kojima Ambasada i Grad mogu sarađivati, prvenstveno na polju kulture, a u skladu sa trenutnom situacijom u svetu koji se suočava sa pandemijom.

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnju saradnju Novog Sada sa gradom Lvov, koja je duga više od dve decenije, a koja će biti krunisana podizanjem spomenika u Novom Sadu ukrajinskom pesniku, slikaru i borcu za slobodu slovenskih naroda Tarasu Ševčenku. Bista je rad poznatog lvovskog skulptora i poklon je Grada Lvova građanima Novog Sada, a biće postavljena do kraja godine.

SVE  O SPORTU 

BOŽINOV O SAŠI ILIĆU: Duša me boli što nije u Partizanu!

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO! ZNAM DA MNOGIMA SMETAM: Sasuo im sve u lice

ZIDAN OPTIMISTA: Znamo da ćemo sa ovakvom igrom proći dalje

TENISKI SPEKTAKL MOŽE DA POČNE: Poznat je termin u kom će danas Nole igrati protiv Hrvata

Ambasador Oleksandar Aleksandrovič je iskazao zadovoljstvo zbog produbljivanja saradnje, i podsetio da ukrajinski Lvov ima dve ulice čiji nazivi upućuju na tradiciju negovanja dobrih odnosa dve zemlje, a to su Srpska ulica i Ulica Vuka Karadžića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter