Izvor: tanjug
12.07.2021 u 18:59
0

VUČEVIĆ NA SASTANKU U CRNOJ GORI: Gradimo čvrst i stabilan put prijateljstva i regionalne stabilnost (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je danas sa čelnicima Budve, Tivta i Herceg Novog, a jedna od glavnih tema bila je razmena iskustava u vezi s kandidaturom Budve i dve primorske opštine za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

Novi Sad spreman je da sva znanja stavi na raspolaganje kako bi se Budva, Tivat i Herceg Novi što bolje pripremili za kandidaturu, rekao je Vučević koji boravi u Budvi u uzvratnoj poseti na poziv predsednika Opštine Marka Carevića.

VAŽNO:

NOVA FABRIKA VAKCINA U SRBIJI: Potpisan Memorandum o saradnji sa Kinom

PREDSEDNIK NASTAVLJA POSETE: Vučić sutra u Kladovu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ODRŽALA VAŽAN SASTANAK: Srbija i SAD partneri u energetskoj tranziciji

Vučević je predstavncima Budve i opština u Boki Kotorskoj preneo važnu poruku, a to je da mogu da računaju na finansijsku podršku Srbije za sve velike investicione projekte kojima je cilj boljitak građana tog dela Crne Gore.

– Pre sedam godina i mi smo bili na početku celog procesa za Evropsku prestonicu kulutre, a sada kao pobednici sa zadovoljstvom delimo znanja sa prijateljskim gradovima i opštinama – naveo je Vučević.

– Kada se usaglase oko onoga što je najvažnije za zajednicu, spremni smo da zajedno finansiramo te kapitalne projekte u skladu sa međunarodnim pravom i ugovorima, po istom principu po kojem smo postupali i u Bosni i Hercegovini gde smo pomogli više puta njihove projekte –  rekao je gradonačelnik.

Naglasio je da je to od najvećeg interesa za građane koji tu žive.

– Time gradimo čvrst i stabilan put prijateljstva i regionalne stabilnosti – rekao je Vučević i najavio da će uskoro uslediti i potpisivanje formalnog Protokola između Tivta i Novog Sada, te da ga raduje što je letnja sezona na primorju mnogo uspešnija od prethodne.

Delegacija Budve boravila je u aprilu u Novom Sadu su, kako se navodi u saopštenju započeti inicijalni razgovori na mnogo tema.

Predsednik opštine Budva Marko Carević kazao je da veoma ceni bogata iskustva Novog Sada ovenčanog prestižnom evropskom titulom u oblasti kulture.

– Velika nam je čast što će nam prijatelji iz Srbije pružati podršku –  rekao Carević i dodao da je susret prilika i za dogovor za dolazak najboljih novosadskih učenika u Budvu.

Predsednik SO Herceg Novi Željko Otović rekao je da je od izuzetnog značaja da bokeljski gradovi bolje sarađuju sa Novim Sadom. Dodao je da je na sastanku bilo reči i o infrastrukturnim projektima.

Predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović naveo je da je u fokusu bila i regionalna saradnja u cilju unapređenja standarda života svih građana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter