Izvor: Tanjug
22.06.2020 u 19:25
0

VUČIĆ: IDEM U BRISEL, NE MOŽEMO RAZGOVARATI AKO JE JEDAN JEDINI ZAHTEV PRIZNAVANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA (VIDEO)

U toku je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom.

Na početku svog obraćanja predsednik Vučić je rekao:

– Sutra idem u Moskvu, nadam se da ću zatim imati jedan dan za posetu Briselu, zbog naše evropske budućnosti, a posle toga idem u Vašington.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija očekuje nastavak procesa dijaloga sa Prištinom u najkraćem vremenskom roku, i da je moguće da to bude već u julu.

Vučić je, nakon razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, rekao je da je imao dobar pripremni sastanak o dijalogu koji treba da se održava pod pokroviteljstvom Unije.

„Shvatamo da Lajčak svojim autoritetom, znanjem, posvećenošću može da garantuje objektivnost i nepristranstnost u tom procesu“, rekao je i dodao da Lajčak odlučuje o datumu nastavku dijaloga.

Vučić nije isključuio mogućnost da se u Briselu nađe između poseta Moskvi i Vašingtonu, jer je to, kako je istakao, važno zbog evropske budućnosti Srbije.

Predsednik Vučić je i naglasio da ne možemo da razgovaramo ako je jedan jedini zahtev da mi priznamo nezavisnost Kosova.

Kako su ranije preneli srpski mediji, pozivajući se na Radio Slobodna Evropa, u četvrtak bi moglo da dođe do susreta predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter