Izvor:
28.06.2017 u 18:08
0

Vučić na obeležavanju 628 godina od boja na Kosovu: Ne odustajemo od borbe za svoju čast!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvodi državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja državnih i vojnih počasti povodom obeležavanja 628 godina od boja na Kosovu, a ceremonija se održava kod Spomenika kosovskim junacima u centru Kruševca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je okupljenima u Kruševcu da današnji Vidovdan mora da postane dan kada ćemo naučiti ko smo, odakle smo, šta želimo i da li smo bili samo žrtve ili smo i mi sami negde pogrešili.

– Na vidovdan se uvek sve videlo, i 1389. ali i 2017. godine. Ovaj dan ne sme da ostane samo mit, već materijal za izgradnju budućnosti, ali ne na nebu, već budućnosti na zemlji. Lazar je bio hrabar državnik, koji je branio svoju lepu Srbiju. U tome je njegova veličina – poručio je Vučić okupljenima.

Osnovna lekcija koju nam Vidovdan svaki dan donosi jeste da treba da budemo jedinstveni i da čuvamo celovitu Srbiju, poručio je Vučić.

– Vidovdan je dan kada smo se pokrenuli da odbranimo svoju državu, kada smo pokazali spremnost i sposobnost i to treba da slavimo i o tome treba da učimo. Nepobedivi srpski duh nije ostao nezapažen, te su mnogi o njemu pisali – podsetio je predsednik, ističući da će Srbija uvek negovati tradiciju i sećati se žrtava, te da nikada neće moći da podigne toliko spomenika koliko ima junaka.

Srbija nikada neće odustati od borbe za svoju čast i budućnost, štitiće svoje građane, radiće za svoja pokoljenja, a najvažnije je da smo ujedinjeni, istakao je predsednik.

– Istorija mora da nam bude podstrek i snaga, da nam da hrabrost za velika dela. Moramo da se menjamo i prilagođavamo, a ne smemo da zaboravimo slobodu i nezavisnost kao naš cilj. Srbija je svoju slobodu osvojila i danas je tu gde jeste – na pravom putu, sa koga neće skrenuti – poručio je Vučić.

informer.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter