Izvor: HappyBSC
04.07.2020 u 23:25
0

VUĆIĆ ODGOVORIO EU: Kada god me pozovu u Vašington ja ću otići!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čitao skoro istoriju Nemačke i izvukao neke lekcije, piše Politico.eu

OVO MORATE ZNATI

Krizni štab Novog Pazara doneo JOŠ JEDNU važnu ODLUKU!

JOŠ JEDAN CRNI DAN! Za 24 sata 325 novozaraženih od korona virusa, OSAM OSOBA PREMINULO

IZGUBLJENE U MAGLI: Ispovesti žrtvi prinudne prostitucije! (VIDEO)

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Mačka nam pokazala gde je zakopana MALA MARIJA!

VEČERAS NEOBIČAN ASTRONOMSKI DOGAĐAJ: Opet za 140 godina!

U intervjuu za Politico.eu on je govorio o tome kako se moderna Nemačka pomirila sa činjenicom da je izgubila teritorije koje je smatrala svojim i umesto toga se fokusirala na ekonomski napredak i promociju sopstvenih vrednosti i kulture. 

Na pitanje novinara da li je to šablon za Srbiju i da li će biti njen put u priznanju da Kosovo i Metohija nisu deo Srbije, kao cena ulaska u EU, on je odgovorio:

– Voleo bih da budemo dovoljno pametni i da shvatimo da nije uvek pitanje teritorija ono što je najvažnije. Nema sumnje, važno je, ali ne može biti važnije od naših vrednosti, naših vrlina, jezika i kulture.

Na optužbe od strane nekih nevladinih organizacija sa zapada da je Srbija samo „delimično slobodna“ i da predizborna atmosfera nije bila najbolja predsednik je odgovorio:

– To su biroktatski izveštaaji. Ovi izbori su bili najpošteniji koje je Srbija ikada imala. 

– Ja ne kažem da je situacija idealna, ali veliki uspeh na izborima je posledica ekonomskog razvoja, velikih infrastrukturnih projekata, kao i činjenice da su politički oponenti bili slabi. 

Odgovarajući na pitanje o zabrinutosti koju su iskazali neki zvaničnici EU zbog najavljenih razgovora Beograda i Prištine u Beloj Kući i bez učešća Evropske Unije on je rekao:

– Ja ću uvek otići u Vašington, kada god me pozovu. Kako može jedan mali čovek sa Balkana da odbije da razgovara sa nekim u Beloj kući – ali je i dodao kako će nastaviti i pregovore pod okriljem Evropske unije.

na pitanje o promeni granica on je rekao kako je takav predlog mogao da dođe od bilo koga, a na opasku da je priznanje nezavisnosti Kosova neraskidivo vezano za ulazak Srbije u EU odgovorio je:

– Ja sam spreman da razgovaram o svakom pitanju i svakom predlogu koji može da dođe od bilo koga, ali ne može da se desi situacija da mi izgubimo sve, a da Albanci dobiju sve. 

– Ako neko misli da je Srbija spremna da prizna nezavisnost Kosova i da dobije „možda jednog dana članstvo u budućnosti“, mogu samo da kažem – Hej!

Tačke neslaganja EU i Srbije su bliske veze Srbije sa Rusijom, ali i činjenica da je predsednik Vučić izjavio tokom pandemije koronavirusa kako je Kina jedina zemlja koja može da pomogne Srbiji, a EU solidarnost opisao kao „bajke za malu decu“.

– Dali sam ja lagao? Da li sam rekao nešto što se nije čulo i od Ursule, od Italijana, od Francuza, od Španaca? Ali je najlakše naći žrtveno jagnje.

Vučić je rekao kako je činjenica da je najviše humanitarne pomoći i najveća trgovinska razmena sa EU i da u to nema sumnje.

Na pitanje o tome kada će Srbija uskladiti svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom Eu on je odgovorio:

– Mi ćemo to učiniti, ali to poglavlje još nije otvoreno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter