Izvor: bsc happy
29.08.2024 u 18:05
0

ZABRANJEN LET DRONOVA IZNAD NOVOG SADA I BEOGRADA: Informaciju izdao Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Iznad Beograda i Novog sada do 31.avgusta, u šest časova, zabranjen je let dronova...

U obaveštenju se navodi da je u periodu od ponoći u četvrtak, 29. avgusta, do subote u šest časova ujutru, zabranjeno letenje bespilotnim vazduhoplovima na teritoriji Grada Beograda i Grada Novoga Sada.

MAKRON U POSETI KOD VUČIĆA: Srbiju očekuje sastanak od velikog značaja

Direktorat u obaveštenju korisnicima dronova, kao i ostalih vazduhoplova, dodaje da su u obavezi da se sa detaljima odluke upoznaju preko NOTAM-a, poruke u međunarodnom sistemu informisanja o vazduhoplovstvu, o tačnim koordinatama zone zabrane leta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ – BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Zabrana korišćenja dronova iznad Novog Sada do sada nije bila aktivirana, a dolazi u trenutku kada u vojvođansku prestonicu dolazi francuski predsednik Emanuel Makron.

Dodajmo i da, mada o tome nema posebnog obaveštenja u NOTAM-u, postoje i druge izmene u zonama kretanja vazduhoplova, uglavnom oko Aerodroma Nikola Tesla u naredna 24 sata, zbog kako se navodi „državnog događaja“, što jasno ukazuje na pripreme za posetu francuskog predsednika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter