Izvor: Telegraf
05.09.2021 u 22:23
0

ZAPOSLENI U KLINIČKOM CENTRU KRAGUJEVAC: Spasili čoveka i bebu od utapanja na plaži u Čanju!

U zao čas bili na pravom mestu.

Zaposleni u Kliničkom centru Kragujevac juče su na plaži u Čanju spasili čoveka od utapanja, prenose mediji. Kako su naveli reči čitalaca, za tim podvigom, usledio je još jedan – spasili su bebu koja se gušila u pesku.

PROČITAJTE JOŠ: OTROVALI SE HRANOM: Traže pomoć!

Naime, juče oko podne na Gradskoj plaži u Čanju čovek je potonuo. Uprkos gužvi to nije promaklo Vojislavu Stevanoviću, radniku obezbeđenja UKC Kragujevac, koji je odmah shvatio da nešto nije u redu, skočio u vodu i izvukao čoveka na obalu. Odmah su pritrčale dve medicinske sestre iz Kliničkog centra.

Tijana Todorović, sa radioterapije na Onkologiji, i Sanja Lukovac, sa Nuklearne medicine kragujevačkog kliničkog centra, reagovale du položivši davljenika na bok. Utom su ga animirale i brzom intervencijom spasile mu život.

Zaposleni iz kragujevačkog Kliničkog centra dobili su aplauze i ovacije od prisutnih na čanjskoj Gradskoj plaži, ali se još nije sve završilo.

Dok su još trajali aplauzi i čestitanja, Branimir Žižović iz sektora nabavki UKC Kragujevac primetio je na plaži bebu u nezgodnom položaju. Ispostavilo se da je dete ispalo iz kolica – na glavu u pesak koji mu je ušao u usta, nos, oči, zbog čega je počelo da se guši. Žižović je pritrčao izvukao bebu iz peska i kragujevačka ekipa sa čanjske plaže je ponovo intervenisala i oporavila dete.

Inače, zaposleni u UKC Kragujevac su na kolektivnom letovanju u Čanju preko sinidkata.

Mediji navode da je čovek imao epi-napad u vodi, te da je dijabetičar. Ipak se sve srećno završilo, a pri animiranju medicinari imali su pomoć još jednog kolege – lekara sa VMA, koji se tu zatekao.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter