Izvor: Happy BSC
18.05.2022 u 09:19
0

ZIMA NEĆE BITI LAKA I JEDNOSTAVNA: Ministarka Mihajlović poručila da Srbija ima najnižu cenu električne energije u Evropi

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je da zima koja dolazi neće biti laka i jednostavna, jer je teško celom svetu, pa ni Srbija ne može da očekuje velike pogodnosti i prednosti.  

VREMENSKA PROGNOZA ZA 18. MAJ: Temperatura niža za 10 stepeni, ponesite kišobrane

– Imajući u vidu da smo 100 odsto zavisni od jednog dobavljača gasa, da bismo ih imali više, potrebno je vreme. Kada je u pitanju struja, pripremili smo Uredbu o energetski zaštićenom kupcu. To se neće odnositi samo na ljude koji primaju socijalnu pomoć, nego da to zavisi od broja članova domaćinstva, koliko se struje troši,…Po našim procenama, oko 200.000 domaćinstava će biti obuhvaćeno i moći da ima niži račun za električnu energiju, oko 15.000 domaćinstava za gas, a više od 50.000 domaćinstava toplotnu energiju – istakla je ona.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njenim rečima, Srbija ima najnižu cenu električne energije u Evropi godinama unazad.  

– EPS danas uvozi električnu energiju. Od kolapsa koji se desio u decembru prošle godine, svaki dan uvozimo struju. Uvozimo i ugalj da bi se obezbedili za zimu. Moramo da počenemo da štedimo struju i učinimo sve da EPS bude stabilan – rekla je Mihajlović.  

Govoreći o obnovljivim izvorima energije u Srbiji, ministarka je kazala da oni učestvuju 3,7 odsto u našoj energetici i da su veliki potencijal.  

Mihajlović je naglasila da Srbija ima pravo preče kupovine, jer se koriste naši potencijali i dodala da je na to ukazao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Važna su strateška partnerstva privatnih investitora i EPS-a. Još uvek se radi Kostolac B3 i sigurno je da neće biti gotov do 2024. godine, a neki ljudi i dalje misle da treba graditi nove termoelektrane. Građani žele da imaju dovoljno struje i čist vazduh, a naš zadatak je da ostvarimo te uslove, a jedini način za to su novi kapaciteti, koji za proizvodnju energije koriste obnovljive izvore – poručila je Mihajlović. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter