Izvor:
11.04.2019 u 16:38
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Samit u Dubrovniku značajan zbog novih kineskih investicija!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da očekuje da Samit šefova vlada Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se održava u Dubrovniku, doprinese privlačenju novih investicija iz Kine i još boljim odnosima Srbije sa tom zemljom.

Ako bismo Srbiju poredili sa zemljama regiona, videli bismo da su kineske investicije prisutne u infrastrukturi, ali je Srbija prva zemlja u koju je ušao i kineski kapital u smislu kupovine značajnih preduzeća, kao što su Železara ili RTB Bor – rekla je Mihajlovićeva u Dubrovniku, gde je delegacija Vlade Srbije, predvođena premijerkom Anom Brnabić, danas imala sastanak sa kineskim premijerom Li Kećengom.

Ona je navela da memorandumi koje će Srbija potpisati sa kineskim kompanijama na ovom samitu još jednom potvrđuju prijateljstvo koje postoji između Srbije i NR Kine, ali i ukazuju na potencijale za budući razvoj ove saradnje.

Ta saradnja može da se razvija i unapređuje ne samo u oblasti infrastrukturi, nego i u privlačenju drugih investicija iz Kine. Srbija ima odličnu poziciju, zemlja je između istoka i zapada, i dobri odnosi sa NR Kinom mogu da budu osnova za veće investicije u našoj zemlji, ali i čitavom regionu – dodala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade će u okviru Samita u Dubrovniku potpisati Memorandum o razumevanju na projektu auto-puta E-763, deonica Novi Beograd-Surčin, sa kineskom kompanijom “Čajna komjunikejšens end konstrakšen kompani”. (China Communications and Construction Company – ČČ).

Takođe će potpisati i Memorandum o razumevanju na projektu auto-puta Beograd-južni Jadran, E-763, deonica Požega-Boljare, sa kineskom kompanijom “Čajna roud end bridž korporejšen“ (China Road and Bridge Corporation – CRBC), saopštilo je resorno ministarstvo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter