Izvor: Happy BSC
10.09.2021 u 12:30
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija ima stabilnost u regionu!

Voditelji emisije „Dobro jutro Srbijo“ bili su Božidar Gutić i Anđela Lakićević i govorili su o energetskoj stabilnosti Srbije sa Zoranom Mihajlović-Potprеdsеdnicom Vladе Srbijе.

Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović  je govorila o napretku zemlje i kako to može da se postigne.

– Opštine i gradovi raspisuju dva javna poziva za solarne panele. Drugi javni poziv je upućen ka domaćinstvima ako žele da instaliraju solarne panele na svojim kućama. Dve hiljade evra će država platiti po domaćinstvu. Ukoliko ste hteli da stavite solarni panel na svoju kuću dolazi firma, instalacija dolazi u roku od pet dana dok distribucija Srbije gleda da li ste priključeni.

PROČITAJTE JOŠNema većih zadržavanja na graničnim prelazima, sem na Batrovcima!

– Prvi put Vlada Srbije subvecioniše da se uradi solarna energija za građane Srbije. Sada smo stabilna ekonomija, imamo novca, to je naš nacionalni interes da smanjimo količinu električne energije. Suština energetike da se razvijamo i da imamo dovoljno energije. Solarni panel samo dopunjuje energiju. Solarni panel i kada niste kod kuće proizvodi električnu energiju. Proizvodnja električne energije je dosta skupa. Potražnja u svetu za električnom energijom je velika- izjavila je  Zorana Mihajlović.

– Srbija ima svoje strategije i svoje ciljeve. Srbija jedina u svetu ima mineral jadarit. Broj jedan u svetu mineral. Mi treba da radimo na zaštiti životne sredine.

PROČITAJTE JOŠ: RADOVI NA DEONICI TAKOVO- PRELJINA: Biće zatvorena vozna saobraćajna traka!

– Priča o zelenoj agendi je veoma važna. Zauzimamo pet posto u evropskoj proizvodnji bakra. Mi imamo i bakar i zlato i litijum i to je važno za ekonomsku i političku ali i poljoprivrednu sigurnost. Ulaže se veliki novac u razvoj RTB Bor.

-Nema zaustavljanja razvoja. Ima razvoja koji je održiv i koji je zdrav.Jako je važna regionalna stabilnost. Naš interes jeste da se ceo region razvija i tako će brže i Srbija da se razvija. Otvoreni Balkan je jako važan. Što smo više zajedno povezani više ćemo se i razvijati- istakla je Zorana Mihajlović-Potprеdsеdnica Vladе Srbijе i ministarka rudarstva i еnеrgеtikе.

PROČITAJTE JOŠ: PRIPADNICI MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA PRONAŠLI 84 ILEGALNA MIGRANTA: Sprovedeni u privatni centar!

– Srbija zaista ima stabilnost u regionu i zaista pokazuje određene korake, to se vidi po statističkim podacima. Pokazali smo šta sve Srbija može da uradi, nema zaustavljanja razvoja.

Moraju da se donesu studije o zaštiti životne sredine. U pitanju je energetska stabilnost celog regiona- dodala je Mihajlovićeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter