Izvor: mod. gov
29.05.2024 u 17:18
0

Ministar Gašić obišao Četvrtu brigadu kopnene vojske!

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju.

Ministra Gašića dočekali su zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik SIniša Nikolić.

Tokom obilaska, ministru Gašiću predstavljen je deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme poput oklopnih borbenih vozila „LAZAR-3“ i „MRAP“, digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „Oganj“, vozila visoke prohodnosti „hamer“, kao i protivoklopnih sistema „kornet“ i lakih četvorocikala „kvad“.

BRUTALNA I OPASNA PORUKA: Kina pokazala kako će izvršiti invaziju na Tajvan!

– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice Vojske Srbije, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo – rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić odao je priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom i podsetio da su pripadnici brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.

U okviru današnje posete Četvrtoj brigadi kopnene vojske, ministar odbrane obišao je i Spomen sobu te jedinice koja je posvećena bogatoj istoriji Vranja i okoline, od perioda sprsko-turskih ratova do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter