Izvor: Happy BSC
21.09.2021 u 09:03
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Opasna je situacija na Kosovu jer dovodi do destabilizacije!

U emisiji „Dobro jutro Srbijo“ govorilo se o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Gost emisije Milovan Drecun- predstavnik Skupštinskog Odbora za KiM izneo je svoje mišljenje na ovu temu.

– Napad Prištine je mogao drugačije da se reši. Kurti je hteo da pokaže čvrstinu prema Beogradu.  U toku je i  priprema za sastanak i zato je to i uradio. Kurti je odbijao da reši taj problem sa tablicama.

PROČITAJTE JOŠPETKOVIĆ: Neće nas dijalogu učiti oni koji na goloruki narod idu dugim cevima

– Lajčak je rekao da njegov mandat treba Kosovu da donese puno međunarodno znanje, kontrolu nad celim Kosovom.

-Dogovor je bio da se ponovo razgovara u Briselu za tablice, on to nije hteo. Bilo je odlučeno da se uvedu stikeri. Na severu i dalje funkcionišu paralelne strukture. Ovo je potez za gašenje srpskih institucija na Kosovu.

–  Postoje operativni planovi da Priština uspostavi potpunu kontrolu na severu Kosova. Opasna je nova situacija, jer dovodi do destabilizacije. Naša strana je već iznela predloge za ove krizne situacije.

PROČITAJTE JOŠOVAKO JE DANAS NA JARINJU I BRNJAKU: Jedinice ROSU sa dugim cevima i snajperima!

– Savet za nacionalnu bezbednost je da se detaljno razvije situacija.  Ovo sve treba da se reši da Kurti ne pokuša neko nasilje nad Srbima kao što je to uradio 2004. godine. Ukoliko Srbija uđe u Kosovo NATO će ga zaštiti.

Veljko Odalović-predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije  se nadovezao na temu.

– Epilog sednice treba da da odgovor na provokacije. Nadležne službe cenim da će imati dovoljno dobrih odluka i predloga da se utiče na mir i bezbednost na Kosovu.

-Ovo je trenutak u kome treba ozbiljno da se razgovara o budućnosti dijaloga. Beograd drži dijalog živim, a Priština ga guši.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter