Izvor: tanjug
01.07.2022 u 10:06
0

RADNICI FIJATA DOBILI OTPREMNINE!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da je svih 492 radnika Fijata dobilo otpremnine potpuno u skladu sa dogovorom koji su postigli sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a to znači po 790 evra, odnosno 93.000 dinara po godini staža i dodala da su oni u stvari i bili tehnoloski višak, dok je ostalih 1.550 radnika potrebno Stelantisu.

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: Do kraja dana 492 radnika Fijata dobiće otpremnine

– Radi se o tome da li oni žele da pristanu da idu u inostranstvo, jer to je način da ih u međuvremenu dok ne počne da se pravi električni model, dakle u narednih 18 ili najviše 24 meseca Stelantis zadrži. Oni imaju garantovan posao kada se vrate – rekla je premijerka. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodala je da je vlada za njih dobila i dodatnu ponudu od strane Stelantisa a to je ono što su radnici tražili i ranije, a podrazumeva da tri meseca rade u inostramstvu a mesec dana da budu u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, radnici imaju još nedelju dana da se izjasne žele li da idu u inostrarnstvo na način da su tamo ukupno 18 ili 24 meseca i da dobijaju bonuse ili tri plus jedan mesec, a da i dalje dobijaju bonuse s tim da je broj rata smanjen u odnosu na to kako idu.

Istakla je da to koliko će oni tamo ostati zavisi od toga koliko će brzo početi da se prave automobili u Kragujevcu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter