Izvor: HappyBSC/Tanjug
01.07.2022 u 09:23
0

ORBAN PO HITNOM POSTUPKU USTOLIČUJE RAZVOJ ODBRANE: „Nisu potrebne sankcije, već hitan prekid VATRE i pregovori!“

Mađarska će ubrzati program za razvoj svoje odbrane, izjavio je danas premijer Viktor Orban.

ŠTO VIŠE SANKCIJA, VIŠE EKONOMISKIH PROBLEMA! MAĐARSKA ZAHTEVA NJIHOV PREKID: Nastavak strategije „racionalno gledano“ će se „loše završiti po Evropu“

– Moramo radikalno da povećamo naše odbrambene sposobnosti –  saopštio je Orban za državni radio, prenosi Rojters.

On je ponovio i da je interes Mađarske da se rat u susednoj Ukrajini okonča što pre.

U obraćanju nakon samita NATO-a, na kojem je dogovoreno pridruživanje Finske i Švedske alijansi, Orban je rekao da se u Ukrajini polako manifestuje „vojna realnost“ pošto ova zemlja gubi mnogo vojnika svakog dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo da iako se i dalje čini da je front još uvek udaljen od Mađarske, ta situacija bi mogla da se promeni, a da njegova zemlja kao saveznik u NATO-u, mora da ostane izvan rata.

– Moramo pokrenuti motore i ubrzati naš program razvoja odbrane –  rekao je Orban.

Mađarski premijer je naglasio da njegova vlada nije voljna da pregovara o bilo kakvom potencijalnom embargu EU ili ograničenjima na uvoz ruskog gasa jer bi to potkopalo ekonomiju zemlje.

 – Nisu potrebne sankcije, već hitan prekid vatre i mirovni pregovori – rekao je Orban, uz napomenu da je mir potreban i za suzbijanje onoga što je nazvao „ratnom inflacijom“.

Mađarska inflacija je dvocifrena uprkos ograničenjima cena goriva, električne energije i osnovnih životnih namirnica, što je primoralo Narodnu banku Mađarske da u utorak podigne referentnu kamatnu stopu za 185 baznih poena na 7,75 odsto, navodi Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter