Izvor: TANJUG
14.11.2022 u 16:24
0

OGLASILA SE VJOSA OSMANI: Izbori na severu KiM 11. ili 18. decembra

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani saopštila je da bi vanredni lokalni izbori u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije mogli da budu održani 18. decembra.

„ONAJ KOJI IH NE POZNAJE, MOGAO BI BITI ZAVEDEN“ Poruka Petkovića nakon gnusnih laži Vjose Osmani

Osmani je, nakon sastanka sa predstavnicima političkih stranaka, rekla novinarima da je taj datum dogovoren u razgovoru sa njima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zatražila sam mišljenje od svih partija koje su bile prisutne i predložila 18. decembar, ili 11. decembar kao drugu opciju – prenela je ona.

Osmani je kazala da će po svoj prilici izbori biti održani 18.decembra.

Odluka o raspisivanju izbora biće doneta najkasnije do sutra ujutru.

Na sastanku nisu bili predstavnici Srpske liste, ali su, prema objavljenoj fotografiji, sastanku sa Osmani prisustvovali predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i predsednik Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić.

Sastanku nisu prisustvovali ni predstavnici Alijanse za budućnost Kosova, što su ranije i najavili.

Osmani je podsetila da prema izbornom zakonu i odluci tzv. Ustavnog suda u Prištini, aktuelna situacija zahteva raspisivanje vanrednih izbora na severu KiM.

Ona je, kako prenose prištinski mediji, najavila da će tražiti da međunarodni posmatrači prate izbore na severu KiM, a od bezbednosnih institucija „preduzimanje svih mera da građani da mogu bezbedno da predaju svoj glas“.

Sastanak je usledio nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu KiM podneli ostavke zbog odluke Prištine o registarskim tablicama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter