Izvor:
16.09.2016 u 14:37
0

71 POSTO AUSTRIJANACA SMATRA DA IM TREBA „JAK VOĐA“: Da li je Hitler ponovo popularan?

Šef Instituta za istraživanje glasačke volje SORA Kristof Hofinger upozorava da se Austrija trenutno suočava sa najvećim procesom "demokratske erozije" od 1930-tih.

On je, u izjavi bečkom magazinu "Falter", rekao da se smanjuje negativno raspoloženje građana prema mogućnosti autoritarne vlasti, a vlada, ni pod novim kancelarom, nije uspela da preokrene stanje.

Hofinger je ukazao da je 2007. godine 71 odsto Austrijanaca striktno odbijalo stav da je zemlji potreban snažan vođa, koji se ne bi osvrtao na parlament i izbore.

Danas takav stav odbija samo 36 odsto građana, ukazuje on i ocenjuje da se radi o ogromnoj promeni.

Za ovaj razvoj on uzroke vidi u smanjenom poverenju građana u politiku, stalnu negativnu kampanju stranaka između sebe, kao i probleme u izboru predsednika, te i razne teorije zavere.

Tanjug

"Beležimo masivni rast antidemokratskog autoritarizma. Suočeni smo sada sa najvećim demokratskim procesom erozije od 1930-tih kojem se moramo suprostaviti", poručio je on.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter