Izvor: Tanjug
27.01.2022 u 07:21
0

ABAZOVIĆ SA PATRIJARHOM PORFIRIJEM: Razgovor o Temeljnom ugovoru

 Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sinoć se u Beogradu privatno sastao sa srpskim patrijarhom Porfirijem, saznaju crnogorski mediji.

Srpska pravoslavna crkva ni Abazović nisu se oglašavali povodom tog sastanka.

Prethodno je u Građanskom pokretu URA potrvđeno da je Abazović sinoć doputovao u Beograd u privatnu posetu patrijarhu SPC Porfiriju.

Abazović, koji je predsednik URA, u Beograd je doputovao komercijalnim letom.

Sa Abazovićem je bio i istaknuti funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

Po nezvaničnim informacijama RTCG, glavne teme sastanka patrijarha i Abazovića bile su Temeljni ugovor Između Vlade Crne Gore i SPC.

Abazović, koji je ranije ovih dana inicirao formiranje manjinske vlade s ciljem izlaska iz aktuelne krize u Crnoj Gori, predvideo je da jedan od prioriteta nove izvršne vlasti bude potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Juče je iz Vlade Crne Gore saopštena spremnost da Temeljni ugovor bude potpisan u što kraćem roku.

Usaglašeni Temeljni ugovor između SPC i crnogorske vlasti trebalo je da bude potpisan krajem maja prošle godine, ali je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić od toga odustao.

Krivokapićeva vlada je u usaglašeni Temeljni ugovor kasnije unela određene izmene, a Krivokapić je to pojasnio potrebom da dokument bude usklađen sa Ustavom Crne Gore.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter