Izvor:
26.12.2018 u 12:06
0

ALEKSANDAR VUČIĆ IZJAVIO: Notorna je laž je Srbija poslala policiju u Banjaluku zbog hapšenja Davora Dragičevića!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku povodom hapšenja Davora Dragičevića, te istakao da Srbija prati događaje u Banjaluci, ali da nema nameru da se meša u unutrašnje stvari BiH i RS.

– Niko to od nas nije tražio, niti se mi mešamo u unutrašnje poslove drugih zemalja ili entiteta. Ne mešamo se u poslove BiH, još manje u unutrašnje stavri RS unutar BiH – poručio je Vučić u izjavi novinarima, na pitanje o medijskim navodima da su srpski specijalci bili u Banjaluci tokom protesta.

Preneo je da Srbija prati događaje u Banjaluci i da želi da se sve završi mirno, kao i da veruje da takvu svest imaju i nadležne institucije u RS.

– Sve drugo bi bilo naše brutalno mešanje u stvari u koje ne smemo da se mešamo. Videli ste kako se neki politicari ovdavde brutalno mešaju. Upitao bih ih: ''je l'' biste voleli da tako neko čini u našoj zemlji? Hoćete da postavimo sutra gvozdenu zavesu na Drini, kao što je Milosević Karadžiću? – rekao je on.

Mi da uvodimo sankcije i postavljamo nove granice na Drini, taj film nećete gledati, zaključio je Vučić.

Rekao je da bezobrazluk i bezobzirnost pojedinih političara u našoj zemlji, kojima je, kaže, jedini smisao da kradu pare, koji izmišljaju i obmanjuju javnost gde god stignu, ne može da zaustavi.

– Laž za laži, sedam puta da se obraćam, ni tada ne bih stigao da odgovorim na polovinu neistina. Valjda je takvo vreme – primetio je Vučić.

On je preneo da ga je bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi nedavno u Abu Dabiju upitao kako misle da postoji bilo gde u Evropi i zapadnom svetu lider, jer taj čovek ima samo jedan profil, svoje telo, glas i mozak, a mnogi, pa i u Srbiji, kaže Vučić, misle da su pametniji i da sve bolje znaju, pa još uz to imaju 20 do 30 profila lažnih i stavrnih.

– Kako mislite da dobijete tu bitku? Moje je da kažem građanima da sve što čuju tri ili četiri puta provere – naglasio je Vučić dodajući da se čudi kako je nekome ovako nešto moglo da padne na pamet.

Na pitanje da se isto u Srbiji dešava kao u Banjaluci što je juče bio slučaj da li bi policija isto postupila, Vučić je rekao da bi bilo nefer da odgovra na taj način.

– Gledao sam slike iz Francuske u vreme ovih protesta i mogu da mislim kako bi izgledalo i sam ne bih mogao da podnesem da neko ne počini nasilje, a jedan je odnos prema onima koji su činili nasilje a drugi prema onima koji nisu – rekao je Vučić.

Kako kaže, teško mu je kada vidi one koji nisu počinili nasilje sa toliko krvavih glava i drugim povredama.

– To je za meme nezamislivo. Mi u Srbiji nemamo rekacije policije ni na proteste, ni na bilo šta drugo. Užasno je teško govoriti o roditeljima koji su izgubili dete. Bio bih veoma pažljiv i razgovarao sa njima, i trudim se da tako radim i ovde oko svega – naveo je Vučić.

Tako će država, dodao je, učiniti sve da se pronađu i nalagodavci napada na novinare u Srbiji i reše ti slučajevi.

Vučić je govoreći o paljenju kuće novinara u Vrčinu kazao da je još ranije rekao da je država blizu da pohapsi počinioce i da je to i urađeno.

On je poručio da je Srbija pravna država i da tako i funikcioniše svidelo se to nekom ili ne.

Naglasio je da je veoma važno da se pravni sistem u Srbiji poštuje, ali da mu smeta licemerje dela međunarodne zajednice, na primer, kada to neko može da radi tamo gde mu se to sviđa, od Crne Gore do Makedonije.

– Ustalite svoje principe, kod mene su svi principi isti – poručio je Vučić.

On je primetio da su pojedini novinari sebi dali za pravo da kvalifikuju krivično delo i budu u ulozi i sudije i tužioca, što mu kao pravniku veoma smeta.

Vučić je naglasio da je to posao nadležnih državnih organa i da on veruje u samostalno i nezavisno sudstvo i pravosuđe, i pored toga što su Ðilas, Tadić i drugi postavili sve aktuelne sudije, kada su sproveli neuspešnu reformu pravosuđa.

– Počinici krivičnog dela biće uhvaćeni, a nadležni organi treba da rade dalje svoj posao. Neki izgleda tuguju što su počinoci uvhaćeni i hteli bi da napadaju vladu i mene – naveo je Vučić.

Izvor: tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter