Izvor:
06.06.2019 u 11:42
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Razgovori u Parizu neće biti laki, mi smo sada došli u situaciju da pitamo Ameriku da nam pomogne oko ukidanja taksi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je govorio o izborima, kosovkom problemu i još mnogo drugih pitanja.

Kako će na samitu u Bratislavi objasniti zašto je došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, koje će stavove izneti u razgovorima sa američkim zvaničnicima, zbog čega je sastanak u Parizu 1. i 2. jula još pod znakom pitanja, koliko se zapadni Balkan udaljio od Evrope, kako odgovara na optužbe da vešto guši nezavisne medije?

Pre deset dana sam imao žustru raspravu sa Tačijem. Nije pitanje konstruktivne ili destruktivne politike, mi želimo da razgovaramo o rešavanju problema, ali kada čujete da gospodin Tači neće da formira ZSO, da neće da ukine takse, onda shvatite da ni međunarodna snaga ugovora ne važi.

Nasmejan sam, nemam na koga da budem ljut, pre bih rekao da sam razočaran zbog činjenice da već šest godina ne možemo da dobijemo ono što su Albanci potpisali.

Ljutnja nikome ne pomaže, ja sam razočaran, a nasmejan sam jer sam oslobođen krivice za ono što se dešava na Kosovu, jer ja tamo idem da govorim istinu, ono što svi vide – rekao je Vučić i dodao:

Razgovori u Parizu neće biti laki. Mi smo sada došli u situaciju da pitamo Ameriku da nam pomogne oko ukidanja taksi. Ovo je loša slika o Srbiji, niko ne želi da čuje da na našoj teritoriji nema slobodne trgovine i protoka robe.

Iako su oni protivpravno otcepili deo teritorije, mi smo opet krivi i zato su nam uveli takse, a već toliko dugo svi ćute. U suštinskom političkom smislu Pariz je mnogo važniji, ali da li će ga uopšte biti? Baš zato što je mnogo važniji nisam siguran da će ga biti – rekao je predsednik na pitanje o predstojećem samitu u Parizu.

Predsednik Srbije je objasnio na koji način političari iz Prištine žele da ucenjuju Srbiju i njega kao predsednika i u kakvoj situaciji se nalazi naša strana.

Ne tražim ništa od Evrope, znam ja da oni neće lako da ukinu takse.

Haradinaj danas pred Angelom Merkel neće ni da napomene takse, već će pokušati da formiranje ZSO prebaci na drugu stranu.

Takozvano Kosovo je nemačko čedo i mi nemamo mnogo prostora.

Ljuljali su ih u kolevci, utrošili deset godina da ga odgajaju, neće sada ići protiv svog čeda.

Naša je pozicija sa jedne strane veoma teška, a sa druge strane mi nemamo više šta da se dvoumimo.

Budite sigurni da ja neću pristati na to da oni ukinu takse, a da mi priznamo nezavisnost, iako to Amerikanci žele. Sto puta ću ponoviti da ne pristajem na to – rekao je predsednik.

Izvor: Srbija danas
Foto: Instagram/Printscreen (buducnostsrbijeav)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter