Izvor:
28.02.2019 u 16:26
0

ALEKSANDAR VUČIĆ U LESKOVCU: Posetio Ustanovu za odrasle i starije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisanu Ustanovu za odrasle i starije u Leskovcu u koju je uloženo ukupno 74,7 miliona dinara.

Na ulazu u Leskovac dočekao ga je transparent na kome je pisalo "Leskovac je uz Vučića", a ispred ustanove njeno rukovodstvo i zaposleni.

Direktorka Ustanove za odrasle i starije Gordana Savić je Vučiću rekla da je on prvi predsednik koji je došao da ih poseti i zatražila dodatnih 50 miliona dinara kako bi proširili kapacitete.

Kada ju je Vučić upitao da li može manje od 50 miliona, kroz osmeh je odgovorila "45 miliona", a predsednik dodao da će pokušati da se ta sredstva daju u dve godine, "da idemo na 20 + 25 miliona".

Ustanova danas zbrinjava 196 lica sa teritorije Jablaničkog okruga, a sa jednim od njih Vučić je odigrao partiju šaha.

Od rukovodstva je na poklon dobio sliku starog Leskovca, a na izlasku se upisao u knjigu utisaka u koju je napisao:

– Zahvalan svim zaposlenima na posvećenom i vrednom radu i uveren da će naši stari biti još srećniji i zadovoljniji u budućhosti. Država će uvek pomagati. Srećan i uspešan rad.

U rekonstrukciju Ustanove za odrasle i starije uloženo je ukupno 74,7 miliona dinara od čega je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije uložila 62,2 miliona, a Grad Leskovac 12,5 miliona.

Radovi su podrazumevali rekonstrukciju fasade, krova, podova, toaleta, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i unutrašnje stolarije.

Osim toga, postavljeni su i solarni paneli na krovu zgrade, odnosno sistem grejanja u ustanovi je kompletno renoviran.

Ustanova je osnovana 1964. godine pod nazivom „Dom staraca“, kapacitet ustanove bio je 60 ležajeva, a usluge su bile namenjene uglavnom stambeno i materijalno neobezbeđenim starim licima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter