Izvor: Telegraf
16.12.2021 u 10:17
0

Amabasador Slovenije u Srbiji poručio: „Više nije pitanje da li, nego kada će Srbija ući u EU“

Sumirajući slovenačko predsedavanje Evropskom Unijom, ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Begrant je rekao je da je Slovenija ispunila postavljene ciljeve, a da je otvaranje klastera u pregovorima sa Srbijom, uspeh naše zemlje, Slovenije i cele Unije. On je poručio da više nije pitanje da li će, već kada će Srbija ući u EU.

– Ostvarili smo ono što smo želeli. Imali smo veliki zadatak, uz poteškoće zbog epidemije korona virusa, ali mislim da su svi zadaci koji smo postavili urađeni – rekao je Bergant novinarima uoči početka panel diskusije „Od Slovenije do Francuske: Vouloir, c“est pouvoir“,koju su organizovali Centar za evropske politike (CEP) i Delegacija EU u Srbiji.

Bergant je podsetio da je Sloveniji kao jedan od prioroteta predsedavanja bio Zapadni Balkan, dodajući da su veoma zadovoljni što su uspešno organizovali samit na vrhu “EU-Zapadni Balkan”, kada je usvojena Deklaracija o posvećenosti proširenju EU.

– Na kraju predsedavanja bili smo uspešni i kada je reč o otvaranju jednog klastera za Srbiju na međuvladinoj konferenciji. To je uspeh ne samo slovenačkog predsedavanja već cele EU – rekao je Bregant.

Sada je, kaže, red na Srbiji da nastavi svojim putem ka EU, jer nije više pitanje da li će Srbija ući u EU, već kada.

Kada je reč o oblasti vladavine prava, slobode medija i problema organizovanog kriminala i korupcije, Bergant kaže da su to stvari koje će EU i zemlje članice pratiti i dalje.

– Srbija će da rešava ova pitanja demokratski, poštujući načela vladavine prava. Ostaće svakako još poteškoća, ali idemo pravim putem – rekao je Bergant.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter