Izvor: tanjug
07.10.2021 u 13:07
0

AMBASADOR ĐURIĆ I SENATOR RAUNDS: Razgovor o dešavanjima na KiM i odnosima Srbije i SAD

Srbija čvrsto opredeljena za jačanje partnerstva sa SAD u svim oblastima od obostranog interesa – istakao je ambasador Srbije u SAD

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić razgovarao je sa članom Spoljnopolitičkog i Vojnog komiteta u Senatu SAD, senatorom Majkom Raundsom o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i odnosima Srbije i SAD.

PROČITAJTE JOŠFORBS OBJAVIO RANG-LISTU: Džef Bezos neprikosnoven na listi najbogatijih Amerikanaca

Ðurić je naglasio da je Srbija čvrsto opredeljena za jačanje partnerstva sa SAD u svim oblastima od obostranog interesa.

Na planu saradnje srpskih i američkih oružanih snaga, ukazao je na značaj velikog broja zajedničkih vojnih vežbi i aktivnosti na redovnom godišnjem nivou, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije u SAD.

PROČITAJTE JOŠ:  PREMIJERKA O BORBI SA KORONA VIRUSOM: Vakcinisano 54 odsto punoletne populacije – USKORO PETA VAKCINA (VIDEO)

U tom kontekstu, podsetio je Raundsa da se ove godine, pored 140-to godišnjice zvaničnog uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i SAD, obeležava i 15 godina saradnje Srbije i Ohaja kroz Program državnog partnerstva.

Ambasador Ðurić i senator Raunds razgovarali su i o nedavnim dešavanjima u našoj južnoj pokrajini, pri čemu je Ðurić ponovio, kako se navodi u saopštenju, „zadovoljstvo mirnodopskom bitkom koju je naš tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem izvojevao protekle sedmie“.

PROČITAJTE JOŠTURSKA: Avion prinudno sleteo zbog pretnje bombom!

– Kompromis u Briselu predstavlja važno i značajno dostignuće, i mi smo zahvalni i američkim partnerima što su u ovom slučaju doprineli postizanju rešenja prihvatljivog za obe strane, ali i što su prepoznali ona pitanja na kojima mi kontinuirano insistiramo, poput nedostatka implementacije sporazuma – zaključio je Ðurić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ðurić je naglasio da stožer saradnje u oblasti odbrane predstavlja partnerstvo Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter