Izvor:
06.03.2019 u 08:46
0

AMBASADOR SAD KAJL SKAT ISTAKAO: Nema crvenih linija za rešavanje kosovskog pitanja!

Poruka… Ne određujemo šta će da se desi, a ako je stabilizujuće za region ono što se dve strane dogovore, ako može da se primeni i da bude trajno, onda ćemo to verovatno da podržimo

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da Amerika ne povlači crvene linije kada je reč o rešavanju pitanja Kosova.

On ističe da će biti podržano svako rešenje o kom se dogovore dve strane, a koje može da se primeni i da bude trajno. Govoreći o budućoj ulozi Filipa Rikera, novoimenovanog američkog čoveka za Balkan, Skat ističe da on u svom džepu nema plan za Kosovo, kako se spekulisalo poslednjih nedelja, te da neće bilo koga da tera na bilo šta, već da je na dvema stranama da se dogovore.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer rekao je ovih dana na forumu u Delfima da je cilj razgovora Beograda i Prištine srpsko priznanje Kosova. Možete li to da prokomentarišete?

– Nisam bio na konferenciji, nisam siguran šta je tačno gospodin Palmer izjavio, ali mogu da kažem šta je predsednik SAD rekao, a to je da Kosovo i Srbija treba da teže ka sporazumu o normalizaciji i da u srcu tog dogovora mora da bude sporazum o uzajamnom priznanju. Ali sporazum o normalizaciji mora da uključuje još mnogo drugih stvari: sporazum ekonomskih odnosa, rešavanje statusa Srpske pravoslavne crkve (SPC), pitanje nestalih osoba, ratnih zločina… Ima mnogo elemenata koji moraju biti uključeni u taj sporazum, ali mi verujemo da uzajamno priznanje mora da leži u srcu sporazuma o normalizaciji.

Kurir
Foto:Twitter/Nin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter