Izvor: TANJUG/KOSOVO ONLINE
03.02.2024 u 01:58
0

AMBASADOR SE ZALOŽIO: Međunarodna zajednica da iskoristi sva raspoloživa sredstva da prekine Kurtijevo divljanje

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić saopštio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti “danonoćno čisti preostale Srbe“ sa Kosova i Metohije. “Kurtijeva vlada sada bukvalno danonoćno čisti preostale Srbe sa Kosova.

Nakon što je nezakonito zabranio srpski dinar i presekao žicu od koje zavisi sama egzistencija srpske zajednice, on sada nasilno razbija preostale zdravstvene ustanove i mesne zajednice i nastavlja da hapsi, maltretira i teroriše civilno srpsko stanovništvo“, napisao je Đurić na svom profilu na mreži Iks.

On je istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine “Kurtijevo divljanje“. “Iako je dobro što postoji široka međunarodna osuda tekućih akcija Kurtija i njegovih poručnika, potrebna je snažna i konkretna akcija. Ako ga sada ne sprečite, to će vrlo verovatno značiti strateški neuspeh. Neuspeh od kojeg se širi region možda neće oporaviti generacijama“, napisao je Đurić. Ambasador je ocenio da “jednonacionalno Kosovo nema nikakvu budućnost“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter