Izvor:
05.10.2019 u 10:11
0

AMERIČKI STEJT DEPARTMENT SAOPŠTIO: Palmer i Grenel će blisko sarađivati!

Američki Stejt department saopštio je da će specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer usko sarađivati s novoimenovanim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za Kosovo Ričardom Grenelom.

Specijalni izaslanik Palmer nastaviće takođe svoj važan rad na približavanju regiona Zapadu, radeći s vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevaziđu probleme koji ih ometaju u njihovim evropskim i evroatlanskim aspiracijama – navodi se u odgovoru Stejt departmenta.

Mediji prenose i izjavu jednog neimenovanog portparola Stejt departmenta da SAD vide istorijsku mogućnost da Beograd i Priština postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa.

Odluka predsednika o imenovanju predsedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova – rekao je taj zvaničnik Bele kuće.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je u četvrtak uveče američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za izaslanika u pregovorima Beograda i Prištine, a ranije je, u avgustu, zvaničnik Stejt departmenta Metju Palmer imenovan za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Izvor: Tanjug
Foto: Stejt department/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter