Izvor:
28.03.2019 u 20:11
0

ANA BRNABIĆ: 20 odsto smo povećali kapacitete na tehničkim fakultetima!

Do kraja ove godine trebalo bi da se završi izgradnja Naučno-tehnološkog parka (NTP) Novi Sad, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da je u novembru prošle godine počela izgradnja NTP u Nišu, te da u aprilu ove godine počinje izgradnja još jedne laboratorijske lamele na Elektronskom fakultetu u tom gradu.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Narodnoj skupštini, navela je da do 2015. godine u Srbiji nije postojao nijedan naučno-tehnološki park.

– Mi ćemo završiti mandat ove vlade sa tri naučno-tehnološka parka – NTP Beograd koji je krenuo da radi 2015. godine, NTP Novi Sad i NTP Niš i najmanje još tri vanredna objekta za istraživanje i razvoj u izgradnji – rekla je premijerka.

Ona je ocenila da su reforma obrazovanja i digitalizacija u školama ključni za dugoročnu konkurentnost i uspeh našeg društva i zemlje.

Navela je da je u mandatu sadašnje vlade uvedeno programiranje u petom i šestom razredu osnovne škole, nabavljana oprema, da su u osnovnim školama uvedeni digitalni udžbenici koji pomažu nastavnicima da na savremeniji i zanimljiviji način približe gradivo učenicima i da učenici mnogo interaktivnije učestvuju u nastavi….

Kada je reč o srednjim školama, navela je da je pet puta povećan broj specijalizovanih IT odeljenja.

– Što se tiče fakulteta, 20 odsto smo povećali kapacitete na tehničkim fakultetima – dodala je premijerka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter