Izvor: KURIR
01.07.2024 u 18:53
0

ANA BRNABIĆ I TRAMONTI O NASTAVKU SARADNJE: Sastanak sa delegacijom Odbora za spoljne poslove

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Italije, Đuliom Tramontijem o daljem unapređenju parlamentarne saradnje, koja predstavlja važan segment bilateralnih odnosa.

Predsednica parlamenta je, kako se navodi u saopštenju, istakla da Srbija veoma ceni podršku Italije na putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju i da smatra da što skorija integracija Zapadnog Balkana u EU može da doprinese ekonomskoj perspektivi i stabilnosti, kako užeg regiona, tako i Evrope u celini.

Takođe, istakla je da je objavljivanje Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim su predviđena sredstva namenjena reformskoj agendi našeg regiona, vrlo značajno i da to može uneti novu energiju u procese evropskih integracija u našem regionu.

VUČIĆEVE REČI PRENELI SU RUSKI MEDIJI: Zapad ne interesuju ni ukrajinske, ni ruske žrtve!

Tramonti je istakao da je proširenje Evropske unije važno ne samo za Srbiju, već i za EU, zbog prevazilaženja mnogih drugih barijera.

Kako se ističe u saopštenju rekao je da Italija razume odnose na Balkanu, kao i da su bilateralni odnosi između Srbije i Italije su u svim oblastima razvijeni, na nivou strateškog partnerstva.

Brnabićeva je podvukla da je ekonomska saradnja dve zemlje dobra, sa velikim obimom razmene, da je sve intenzivnija trgovina uslugama i sve je veći broj italijanskih investicija u Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter