Izvor:
04.04.2019 u 10:43
0

ANA BRNABIĆ O SPORAZUMU O ROMINGU: „Nadam se da Priština neće uvesti takse od sto odsto na ovaj sporazum!“

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će regionalni sporazum o romingu biti još jedan korak ka bolje integrisanom regionu i da se nada da će sve strane, pre svega Priština, poštovati njegove odredbe.

– Nadam se da Priština neće uvesti takse od sto odsto na ovaj sporazum, valjda su ga zato potpisali danas– rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u okviru Digitalnog samita Zapadnog Balkana i dodala da iskustvo govori da je bilo nekih sporazuma koji su potpisani, ali nisu poštovani.

Brnabić je, upitana kako će se sprorazum sprovoditi i da li je nekakav napredak u dijalogu moguć , rekla da je roming neka vrsta razmene dobara i usluga, ali da ni do sada problem nije bio na strani Beograda koji poštuje sve do sada potpisane sporazume, pre svega CEFTA sporazum.

Ona je istakla da se Beograd, prilikom odluke o potpisivanju sporazuma, vodio time da je on dobar za sve građane Srbije i sve u regionu.

– Ali i pored toga smo doneli i tešku političku odluku da ga potpišemo, da ponovo pružamo ruku, kažemo da smo za drugačiji region, regionalnu saradnju i pozivamo na razum, pragmatizam, da svi zajedno pravimo drugačiji region za mlade ljude kojima treba da damo sginal da ostanu ovde– rekla je Brnabić.

Ona je istakla da se nada da je sporazum o romingu još jedan korak ka bolje integrisanom regionu.

– Nadam se da svi mi zajedno, pre svega Priština, koja krši CEFTA sporazum, razmislimo o tome i da nastavimo dalje da radimo na regionalnim sporazumima i povezivanju– rekla je Brnabić.

Izvor: Tanjug
Info: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter