Izvor:
30.09.2019 u 05:45
0

AUSTRIJA: Narodna partija Austrije ubedljivi pobednik!

Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca ubedljivi je pobednik prevemenih parlamentarnih izbora i, prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, osvojila je 38,35 odsto glasova, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Pešorn.

Zvanični preliminarni rezultati jučerašnjih izbora sadrže sve glasove predate na biralištima, ali ne i one koji su poslati putem pošte, koji će tek naknadno da budu izbrojani.

Zatrazeno je 1,04 miliona glasačkih listića za glasanje putem pošte.

Socijaldemokratska partija (SPO) osvojila je 21,54 odsto i izgubila je, u odnosu na 2017.čak 5,3 odsto.

Slobodarska partija Austrije (FPO) najveći je gubitnik izbora, i osvojila je 17,25 odsto glasova, za 8,72 odsto manje nego na izborima pre dve godine.

Zeleni su se vratili u parlament sa 12,35 odsto glasova, a u skupštini je još Neos koji je osvojio 7,36 odsto glasova.

Ministar Pešorn je sinoć saopštio da je izlaznost iznosila 60 odsto, i najavio da će konačan rezultat Pešorn je najavio da će konačan rezultat biti saopšten u četvrtak posle podne.

Računamo da je pristiglo 930.000 glasova putem pošte, koji će početi da se prebrojavaju od ponedeljka, a konačan rezultat saopštićemo u četvrtak posle podne – rekao je on.

Glasovi putem pošte promeniće donekle trenutne rezultate, posebno kod SPO, Zelenih i FPO, ali neće značajnije uticati na "plasman" stranaka, već samo na neki broj mandata u parlamentu, i na buduće kombinatorike oko koalicione vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/GloriaMagazinSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter