Izvor:
26.02.2019 u 14:57
0

BILATERALNI ODNOSI DOBRI I BEZ OTVORENIH PITANJA: Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Portugalije!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Portugalije Augustoa Peišota.

On je ambasadoru Peišotu zahvalio na angažovanju tokom trajanja njegovog mandata, koje je, kako je rekao, doprinelo ostvarivanju uspešne i konstruktivne saradnje između dve zemlje, kao i dodatnom učvršćivanju bliskih i prijateljskih odnosa.

Šef srpske diplomatije je konstatovao da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja. Ocenio je da ih karakteriše saradnja na svim poljima, kao i politički dijalog koji je poslednjih godina u usponu.

Istovremeno je izrazio nadu da će u narednom periodu biti unapređena ekonomska saradnja, što će dovesti do novih portugalskih investicija u Srbiji. Izrazio je zahvalnost i na dosadašnjoj kontinuiranoj i snažnoj podršci Portugalije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ambasador Peišoto je rekao da odlazi iz Srbije veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao kako od strane zvaničnika i institucija sa kojima je sarađivao, tako i od celokupnog srpskog naroda.

Posebno je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem, kao i sa Ministarstvo spoljnih poslova u celosti.

Bilateralnu saradnju dve zemlje je ocenio kao dobru i naglasio da će Portugalija nastaviti da podržava evropske integracije Srbije, te izrazio nadu da će ekonomska saradnja dve zemlje biti intenzivirana, imajući u vidu zainteresovanost portugalskih kompanija iz sektora građevinarstva, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/RFERL

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter