Izvor:
08.04.2019 u 05:29
0

BIVŠI ŠEF KOORDINACIONOG TELA ZA KIM NEBOJŠA ČOVIĆ: Srbima na severu Kosova se sprema zlo!

Bivši šef Koordinacionog tela za KiM Nebojša Čović smatra da se Srbima na severu Kosova sprema zlo i da prištinske vlasti uz podršku svojih stranih mentora planiraju da "zaokruže suverenitet na celoj teritoriji KiM".

Čović u autorskom tekstu za podseća da je ovo godina dva jubileja, 70-godišnjice NATO i 20-godišnjice bombardovanja SRJ, zbog čega je, kako dodaje, izvršen veliki pritisak, pre svega na Beograd, da pristane na sporazum o normalizaciji odnosa, koji je, kako su to zamislile strane sile, tebalo da rezultira međusobnim priznavanjem.

– Time bi se oprao zločin SAD, Velike Britanije i NATO učinjen bombardovanjem SRJ i zauvek ad akta stavile mnogobrojne civilne i vojne žrtve ovog bombardovanja i enormna materijalna šteta – dodaje Čović.

Čović, između ostalog, podseća i na saopštenje Kfora o legitimitetu aktivnosti albanskih snaga na KiM, uključujući i severne opštine sa većinskim srpskim stanovništvom.

On smatra da bi zbog toga srpske najviše institucije trebalo da hitno upute demarš generalnom sekretaru NATO i vladama zemalja članica.

– Ovaj korak treba preduzeti što pre iz sledećih razloga: Priština sprema veliku proslavu ''20-godišnjice oslobođenja'', formirali su i posebnu radnu grupu koja se time bavi, dolaze im ''kraljice majke'' kosovskog projekta – Madlen Olbrajt i Hilari Klinton, verovatno će tu biti i porodica Bler – kaže bivši zamenik premijera u Vladi Srbije.

Čović upozorava da će prištinskim vlastima biti potreban neki zvučan korak koji ima težinu, što je, imajući u vidu koordinisane napore Britanije i Nemačke da predstave severne opštine kao kriminalne sredine i nedavne izjave čelnika Kfora, najverovatnije zaokruženje ''suvereniteta'' na celoj teritoriji KiM.

On dodaje da su na ovakav korak upozorili i dobronamerni saradnici američkog predsednika Donalda Trampa i da to treba shvatiti ozbiljno, podsećajući da su na nedavnom Savetu NATO, u nezvaničnim razgovorima, kao glavni neprijatelji Alijanse najčešće pominjani Rusija, Kina i Donald Tramp.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter