Izvor:
22.06.2024 u 18:28
2

BORELJ SA MARKOM ĐURIĆEM : Ključno sprovođenje obaveza iz dijaloga i usklađivanje sa politikom EU

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednost Žozep Borelj poručio je danas, nakon razgovora sa šefom srpske diplomatije Markom Đurićem u Austriji, da su usklađivanje sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU i sprovođenje obaveza iz dijaloga Beograda i Prištine ključni za integraciju Srbije u taj blok.

Borelj je u objavi na platformi X naveo da je sa Đurićem imao dobar i konstruktivan sastanak i zahvalio Srbiji na „vrednom doprinosu“ misijama i operacijama Zajedničke odbrambene i bezbednosne politike EU.

Kako je ranije danas saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Đurić je u razgovoru sa Boreljom u Getvajgu u Austriji poručio da je članstvo u Evropskoj uniji strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije.

Đurić je tokom susreta, održanog nakon sastanka ministara spoljnih poslova neformalne grupe „Prijatelji Zapadnog Balkana“ i partnera sa Zapadnog Balkana istakao da Srbija deli evropske vrednosti i zalaže se za njih, kao i da želi da doprinese miru, stabilnosti i prosperitetu Evrope.

Đurić je istakao da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU, ocenjujući da je u ovom trenutku potrebno, pre svega, osigurati bezbednost srpskog stanovništva i bez daljeg odlaganja sprovesti sve obaveze iz do sada postignutih dogovora, saopštilo je Ministarstvo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BORELJ SA MARKOM ĐURIĆEM : Ključno sprovođenje obaveza iz dijaloga i usklađivanje sa politikom EU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter