Izvor:
30.09.2019 u 14:16
0

BRISEL: Do kraja godine Srbija otvara nova pristupna poglavlja!

Finska kao predsedavjauća članica EU planira da do kraja godine organzije Međuvladinu konferenciju EU-Srbija na kojoj bi bila otvorena nova poglavlja u pristupnim pregovorima, rečeno je u Briselu.

Do kraja šestomesečenog predsedavanja Finske EU ostalo je još tri meseca.

Diplomatski izvori iz Finske napominju da je plan Helsinkija prilikom preuzimanja predsedavanja u julu ove godine bio da se nastavi sa procesom približavanja Srbije EU i da se u okviru šest meseci organizuje Međuvladina konferencija i otvore nova poglavlja sa Srbijom.

U ovom trenutku spekuliše se o otvarnju dva poglavlja, saznaje se u Briselu.

U rukama Srbije i zemlja članica EU je realizacija ovog plana – napominju u Briselu.

Srbija je krajem juna ove godine, tokom predsedavanja Rumunije, otvorila Poglavlje 9 u pristupnim pregovorima sa EU.

Od ukupno 35 poglavlja Srbija je od početka pristupnih pregovora 2014. godine otvorila 17 poglavlja, od kojih su 2 privremeno zatvorena.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter