Izvor: Tanjug
02.07.2021 u 18:04
0

BRNABIĆ: Dijalog nema alternativu, ali NEMA NI PRIZNAVANJA!

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Ohridu da je teško u ovom trenutku govoriti šta bi značio kompromis sa Prištinom, ali smatra da dijalog nema alternatvu. “Što se tiče kompromisa, teško je govoriti, ali svi znaju šta to znači, da se nađete negde na sredini i da dve strane budu jednako nezadovoljne postignutim rešenjem”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na Prespa forumu.

VAŽNO: 

VUČIĆ U EKSKLUZIVNOM INTERVJUU ZA KINESKE MEDIJE: Sjajna i brilijantna dostignuća – zajedno za izgradnju boljeg sveta!

BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA OSTAJE IZA REŠETAKA: JOVIČIĆU PRODUŽEN PRITVOR!

RIKER: DVE STRANE JAKO UDALJENE, ALI SAD PODRŽAVA I DIJALOG BG-PR I LAJČAKA

PULMOLOG EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Vakcina ne izaziva sterilitet – ali preležani kovid da!

SRBIJA EKONOMSKI JAČA: Unikredit grupa nam predviđa OVOLIKI rast za 2021. godinu!

Ona je kazala da prostora za komrpomis mora biti, zato što je potrebno da se okrenemo budućnosti, a da li će ga biti zavisi i od Beograda i od Prištine. Upitana da li je pomoćnik državnog sekretara SAD za pitanja Evrope i Evroazije Filip Riker pomenuo međusobno priznanje, Brnabić kaže da nije, te da veruje da zna kakav bi njen odgovor na to bio.

“Pričali smo o dijalogu Beograda i Prištine, Briselskom sporazumu. Nije bilo pomena međusobnog priznanja, ja taj dijalog ne vidim kao dijalog na kome se priča o međusobnom priznanju”, rekla je ona.Kaže da je Rikeru skrenula pažnju na zabrinjavajuće trendove na KiM i na sve veći broj napada na Srbe, njenu crkvu i imovinu.

SAZNAJTE JOŠ:

VUČIĆ PRIMIO NARIŠKINA: Saradnja Srbije i Rusije u borbi protiv međunarodnog terorizma!

POSKUPELE REPUBLIČKE TAKSE: Raspon od 10 do 15.000 dinara

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK 2. JUL: Danas ne izlazite bez kišobrana!

PODATAK KOJI ĆE VAS NATERATI DA RAZMISLITE: Skoro svaka žrtva korone je nevakcinisana!

“Strašno je videti da recimo imate ženu koja je posle 22 godine odlučila da se vrati u Ðakovicu i doživela samo napade. Imate i peticiju sa zahtevom da se ta žena ponovo izbaci iz Ðakovice. To su zabrinjavajući trendovi”, ocenila je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje prištinskih medija o Vašingtonskom sporazumu i da li znači da Srbija ne poštuje taj sporazum ako ne premesti ambasadu u Jerusalim, Brnabić je kazala da je Srbija ozbiljna država koja poštuje sporazume za razliku od predstavnika Prištine koji ne poštuju Briselski sporazum.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter