Izvor: Tanjug
21.12.2020 u 14:52
0

BRNABIĆ: Do kraja godine u Srbiju stižu tri vakcine protiv korone u određenim količinama

Vakcinacija bi trebalo da krene u narednih nekoliko dana

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će vakcinacija u Srbiji početi u narednih nekoliko dana i istakla da je Srbija potpisala ugovor sa tri proizvođača – američkim Fajzerom, ruskim Gamaleja institutom za Sputnjik vakcinu i sa kineskim Sinofarmom sa Sinovak vakcinu.

PROČITAJTE JOŠ

KRIZNI ŠTAB ZASEDA DANAS: Očekuje se da mere budu blaže, a OVO je mogući scenario

ANA BRNABIĆ O VAZDUHU: Beograd nije jedan od najzagađenijih gradova

DANAS POČINJE ZIMA: Na nebu se očekuje fenomen, a isti takav tek za 60 godina

– Očekujem da će sve tri vakcine stići u određenim količinama do kraja godine. Koje će tačno količine da stignu, znaćete kada budu stigle. U ovom trenuktu se još pregovara sa proizvođačima. Vidite da je Fajzer za skoro 50 odsto smanjio količinu koja je trebala da stigne u određene zemlje u decembru i januaru. To se stalno menja – rekla je Brnabić novinarima.

Ona je istakla da je posebno važno to što će Srbija dobiti vakcinu u decembru i što neće morati da zavisi od spremnosti partnera iz EU ili od nabavke preko Covax mehanizma, već će vakcine dobiti i zahvaljujući bilateralnim ugovorima.

– Što se tiče plana vakcinacije, Institut Batut je izradio plan vakcinacije. Nadam se da vakcinacija kreće u narednih nekoliko dana, a na stručnim službama je da odrede prioritete – rekla je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter