Izvor:
28.08.2019 u 08:08
0

BRNABIĆ NA SASTANKU SA BORELOM: Glavne teme evropske integracije Srbije i dijalog Bepgrada i Prištine!

Premijerka Ana Brnabić sastala se jutros u Santanderu s ministrom spoljnih poslova Španije i novoimenovanim šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Glavne teme sastanka su bilateralni odnosi, evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Pristine.

Brnabić je uoči sastanka rekla da očekuje prijateljske razgovore s Borelom, koji je direktan i iskren sagovornik. Oni su i sinoć, po dolasku Brnabić u Španiju, imali neformalne razgovore.

Posebnu pažnju posvetiće dijalogu Beograda i Prištine s obzirom na to da će Borel biti posrednik u tom procesu kada jednom bude obnovljen, nasleđujući Federiku Mogerini.

Predsednica vlade je rekla da će ona insistirati na sprovođenju i poštovanju postignutih dogovora a koje Priština ne sprovodi.

Takođe je ponovila da dijalog neće biti obnovljen dok Priština ne ukine takse.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ BHRT- Radiotelevizija Bosne i Hercegovine/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter