Izvor: Alo
09.07.2021 u 14:35
0

BRNABIĆ: Srpska opozicija jedina u svetu prisutna na javnim servisima!

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže je da je srpska vanparlamentarna opozicija jedina opozicija te vrste u Evropi i svetu koja ima prisustvo na javnim servisima.

Na pitanje da li veruje da će nakon završenog međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, izveštaji nezavisnih institucija o zastupljenosti političara na javnim servisima biti drugačiji, Brnabić je rekla da je opozicija već prisutna, ali da je to pitanje ipak za javni servis.

VAŽNO:

LANČANI SUDAR NA DUŠANOVCU izazvao kolaps u saobraćaju

NA DNU KOFERA 166.000 NEPRIJAVLJENIH EVRA: Carinici na Gradini sprečili pokušaj krijumčarenja

VULIN APELUJE: Vodite računa o deci na rekama i bazenima

ZATRESLA SE AMERIKA: Jak zemljotres pogodio Kaliforniju, osetio se i u San Francisku

POBEDOM U LEGENDU: Ako osvoji 20 grend slem titula Djoković je blizu rušenja rekorda Roda Lejvera

„Nisam urednik Radio-televizije Srbije (RTS), to je pitanje koje morate da postavite RTS-u. Znam da postoji prisutnost opozicije na RTS, kao i da postoji prisutnost vanparlamentarne opozicije na javnom servisu, što ne znam da negde postoji, u Evropi i svetu“, kazala je ona na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije

Brnabić je navela da joj je žao što Srbiji slobodu medija „spočitavaju“ zemlje u kojima su novinari ugroženiji nego u Srbiji.

„Vidim da su mediji ugroženiji u nekim zemljama Evropske unije nego što su u Srbiji, ali u nekim zemljama koje nama stalno spočitavaju slobodu medija. Deluje kao da se mi možda mnogo bolje obračunavamo s tim i obezbeđujemo slobodu medija“, istakla je ona.

Na pitanje da li se u Srbiji sa istom brzinom rešavaju slučajevi napada na novinare kao u Evropi, Brnabić je odgovorila da se rešavaju brže nego u zemljama Zapada.

„Nažalost, kada mi imamo pozitivne primere u Srbiji, to apsolutno niko ne objavljuje. Primer su pretnje urednici portala Južne vesti Gordani Bjeletić, koji je rešen u najbržem roku“, navela je ona.

PROČITAJTE JOŠ:

SPEKTAKULARNO: Počeo EXIT, na otvaranju 42000 posetilaca

VUČIĆ SA POSREDNICIMA EP: Predsednik razgovarao sa Fajon, Bilčikom i Flekenštajnom (FOTO)

EKSKLUZIVNO ZA DJS: Krkobabić pokazao imanja i objasnio kako do kuće na selu za malo novca!

Brnabić je naglasila da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo uradili svoj posao na tom slučaju, kao i u slučajevima novinarke Jelene Zorić i novinara Daška Milinovića i Milana Jovanovića, za paljenje čije kuće je osuđen bivši predsednik opštine Grocka iz Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović.

„Vi to ne prijavljujete, vi o tome ne izveštavate zato što ne odgovara narativu koji želite da gurate. Moguće je da je i to sloboda medija. Ja mislim da je to zloupoteba medija, ali mi smo demokratska zemlja“, ocenila je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter