Izvor:
06.07.2018 u 17:45
0

BRNABIĆ U SOFIJI: Srbija je izuzetno zahvalna za čvrstu podršku koju Belorusija daje očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Sofiji, uoči Samita Kina i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, sa prvim potpredsednikom Vlade Republike Belorusije Vasilijem Matjuševskijem o unapređenju saradnje dve zemlje, a sagovornici su zakjučili da su odnosi dveju zemalja prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sastanku je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Srbija je izuzetno zahvalna za čvrstu podršku koju Belorusija daje očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje – naglasila je Brnabić.

Sagovornici su ocenili da Srbija i Belorusija imaju interes za jačanje saradnje u mnogim oblastima, a pre svega u ekonomiji. U 2017. godini, obim spoljnotrgovinske razmene dve zemlje iznosio je 103,5 miliona dolara, što je povećanje od 30,2 odsto u odnosu na 2016. godinu, dok je u prvih pet meseci 2018. godine obim spoljnotrgovinske razmene porastao za 5,5 odsto u odnosi na isti period prethodne godine i iznosi 43,8 miliona dolara, što govori da spoljnotrgovinska razmena i dalje raste.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji u oblasti poljoprivrede, nauke i prosvete.

Brnabić i Matjuševskij složili su se da je saradnja Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope izuzetno važan mehanizam saradnje koji će dodatno ojačati i ubrzati ukupan ekonomski razvoj svih zemalja koje u tome učestvuju, stoji u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter7Screenshot/SerbianGov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter